[error-SH-searchBar()]
  • Lindenlaan 28, Vinkel

Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut

Samenwerking Podotherapeut en Cesartherapeut

Samenwerking podotherapeut en oefentherapeut
We behandelen beiden klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het lichaam is opgebouwd van onder naar boven en functioneert als eenheid. Stoornissen in het bewegen kunnen weer elders in het lichaam gecompenseerd worden.  Als er bijvoorbeeld onder in de keten iets niet lekker ‘loopt’, dan kan dit boven in de keten klachten geven en andersom. Aanmelding
Cliënten melden zich bij de huisarts met lichamelijke klachten, zoals (lage)rugklachten, bekkenklachten, bilklachten en/of heupklachten. De huisarts voert een lichamelijk onderzoek uit om de klacht te kunnen duiden. Indien nodig wordt er verwezen naar één van ons of beiden. Cliënten kunnen zich ook melden bij ons via directe toegankelijkheid.
Onderzoek
Bij de podotherapeut en/of oefentherapeut wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. We zoeken uit waar de oorzaak van de klacht ligt en wat de klacht mogelijk in stand houd. We kijken naar hoe de beweegketen functioneert en of er compensatiepatronen of blokkades zijn. Soms is het nodig om eerst iets onder in de keten op te lossen d.m.v. zooltjes, voordat we verder kunnen. Of het is nodig om eerst compensatiepatronen hoger in het lichaam aan te pakken, voordat zooltjes voldoende effectief zijn.  
Behandeling
De podotherapeut kan de stand van de voeten beïnvloeden door het gebruik van corrigerende of sturende elementen, waardoor het onder in de keten weer in balans komt. De oefentherapeut kan compensatiepatronen en/of blokkades in de beweegketen opheffen d.m.v. oefeningen, houdingsadviezen en bewustwording. Zij leert u weer een gezond beweegpatroon aan, waardoor de spierbalans rondom het bekken en de lage rug weer optimaal is. Het mooie van onze samenwerking is dat we zowel de oorzaak als de in stand houdende factoren kunnen aanpakken. Een duurzame oplossing dus! We werken samen op de donderdag ochtend in de Dorpspraktijk in Vinkel. Hier hebben we regelmatig overleg en hebben we de mogelijkheid om iemand samen te zien of even bij elkaar mee te kijken. Vergoeding
Podotherapie en oefentherapie worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Praktijk Vandaag – Oefentherapie Cesar
Lisa Mols
073-2032475
lisa@praktijkvandaag.com

Hallux Podotherapie 
Natascha van der Ven
088-3456543
info@hallux.nl