[error-SH-searchBar()]
  • Lindenlaan 28, Vinkel

Ergotherapie bij chronische vermoeidheid en disbalans

In de spreekkamer van de huisarts zien we veel klachten van chronische vermoeidheid en disbalans voorbij komen. We werken hierbij veel samen met Ergotherapie Praktisch om deze klachten te verminderen. De ergotherapeute vertelt wat ze kan betekenen bij deze klachten:

Niet zeuren, gewoon volhouden, als ik maar hard mijn best doe, wordt alles weer als vroeger”

Het zou heel mooi zijn als dit maar waar was maar het gaat vaak heel anders bij chronische vermoeidheid. Het proberen aan dit doel te voldoen kost gigantisch veel energie en levert meestal ook alleen frustratie, teleurstelling en verdriet op.

Maar er zijn manieren om met deze veranderingen rekening te houden/ om te kunnen gaan en weer een evenwicht in de energieverdeling te bereiken. Je ergotherapeut kan je daarin ondersteunen en je, stap voor stap, naar een evenwicht begeleiden.

Eerste stap is bewust te worden van hoeveel energie je hebt, hoeveel energie de activiteiten kosten en hoe je deze het best in je dag kan verdelen. Dan is het ook belangrijk op tijd de signalen van overbelasting te herkennen en te weten hoe je het best weer kan opladen. Als je de goede strategie heb kan je met een pauze van 5 à 10 minuten al goed opladen. Door de goede strategieën te gebruiken kan je ook weer de leuke activiteiten doen (waar je energie van krijgt) en niet alleen de noodzakelijke activiteiten (moet activiteiten).