[error-SH-searchBar()]
  • Lindenlaan 28, Vinkel

Disbalans – multidisciplinaire aanpak met huisarts, POH-GGZ, cesartherapeut en ergotherapeut

Disbalans – multidisciplinaire aanpak met huisarts, POH-GGZ, cesartherapeut en ergotherapeut

Even uit balans, wat nu?

Een te hoge werkdruk, drukte thuis, ziekte, ingrijpende gebeurtenissen, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen ervoor zorgen dat u even uit balans raakt. Wanneer dit langere tijd aanhoudt, kan dit psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, afname van concentratie en geheugen, prikkelbaarheid, piekeren, hoofdpijn, spierspanningsklachten, slaapproblemen en/of ademhalingsproblemen. Ook de manier waarop u tegen een klacht aankijkt, hoe u met problemen omgaat of bepaalde karaktereigenschappen zoals onzekerheid of perfectionisme, kunnen een rol spelen bij het ontstaan of voortbestaan van deze klachten. 

Iedereen maakt weleens dingen mee in zijn of haar leven en even onder druk staan is dan ook niet erg. Wel is het belangrijk dat dit wordt afgewisseld met ontspanning en herstel. Oftewel, stress moet aan en uit kunnen. Wanneer iemand langere tijd stress ervaart, kunnen lichaam en geest zich onvoldoende herstellen. 
Het kan natuurlijk ook zijn dat u i.v.m. ziekte tijdelijk of blijvend minder belastbaar bent. Ook dan kunnen we samen met u kijken naar een nieuwe, goede energiebalans in uw leven en mogelijk activiteiten weer stap voor stap opbouwen. 
We kunnen u helpen bij bijvoorbeeld:
- Verbeteren van uw slaappatroon
- Opbouw van energie
- Opbouw van dagelijkse activiteiten
- Leren ontspannen
- Het maken van een goede dagindeling
- Beter leren omgaan met stressoren
- Betere prikkelverwerking
- Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
- Leren wat minder streng naar uzelf te zijn
- Eigen gedrag en gedachten onderzoeken en aanpassen middels cognitieve gedragstherapie. 

Huisartspraktijk Vinkel heeft een team voor u klaarstaan om de balans in uw leven weer terug te krijgen. Wilt u hier hulp bij? U kunt een afspraak inplannen bij de huisarts. Tijdens dit gesprek worden uw klachten en behoeften in kaart gebracht en vervolgens wordt er samen met u een plan van aanpak gemaakt. Er wordt gekeken of het nodig is om een van de hulptroepen in te schakelen zoals de praktijkondersteuner GGZ, de ergotherapeut, psychosomatisch oefentherapeut of de psycholoog. 
Alle zorg onder één dak. U leert zelf weer grip te krijgen op uw klachten en in de toekomst terugval te voorkomen.

Heeft u geprobeerd er zelf uit te komen, maar lukt het niet? Zet die eerste stap naar de huisarts en laat u informeren hoe u geholpen kunt worden. U kunt er altijd nog vanaf zien, maar gun uzelf de eerste stap!